Om CERN og S’Cool LAB

cern-logo-svg

Visste du at..? 

  • World Wide Web og elementærpartikkel Higgs-boson har sin opprinnelse fra CERN.
  • LHC (Large Hardon Collider) er verdens største partikkelakselerator som ligger 100m under bakken i Genève er en del av forskningen til CERN.

CERN er mye mer enn bare fysikk forskning! En kan finne ulike typer ingeniører; som IT, kryogenikk, elektronikk og typer andre spesialister som jobber for CERN. S’Cool LAB er et av besøksmulighetene som finnes for videregående skoleever når de kommer til CERN.

Dette skal jeg utdype mer om gjennom erfaringer fra studentopphold mitt her på CERN.

CERN står for “Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forkning”. De har verdens største høyenergy laboratorium og forskningsorganisasjon innen grunnleggende fysikk. Hovedområde innen er rundt partikkelfysikk, kjernefysikk og kjernekjemi og omfatter verdens største forskningssenter innen disse fagområdene.

 

bl4s-scoollab-educational-offer

S’Cool LAB er et nytt forsknings laboratoiet innen fysikk på CERN er et åpent tilbud for alle videregående skoleelever og lærere fra hele verden. Skolene som besøker S’Cool LAB vil få anledning til å delta i forskningsprosjekter samt. lære og jobbe med partikkelfysikk eksperimenter i praksis, på CERN. Målet er for å støtte lærere samtidig gi studentene et glimt av livet og jobben et verdens ledende, internasjonalt forskningsinstitutt.

S’Cool LABs muligheter i 2017

S’Cool LAB Days:

En full dags program på CERN hos S’Cool LAB. Studenter og lærere får muligheten til å jobbe med ulike partikkelfysikk eksperimenter i praksis samt besøksmuligheter rundt CERN for grupper av videregående skoleelever.

S’Cool LAB Sommer CAMP:

S’Cool LABs sommer CAMP er nytt program lansert for første gang på CERN i år for videregående skoleever fra 16 til 19, utvalgte kandidater vil ha muligheten til å tilbringe 2 uker på CERN(i Genève, Sveits) for lære mer om partikkel fysikk samt jobbe med fysikk eksperimenter under et internasjonalt miljø og møte andre studenter fra verden rundt.

S’Cool LAB Cloud Chamber Workshop:

Lag din egen cloud chamber på S’Cool LAB! Et tilleggs tilbud for videresgående skoler og deres elever og lærere som har et eksisterende besøk booket for CERN, elevene og lærere får muligheten til å delta i et 90-minutters oppdrag for å lage en partikkel detektor.

Andre utdanningsprogrammer på CERN

  • Teachers programmes: CERNs utdanningsprogrammer for lærere, møt lærere og kolleger fra landet rundt. Les mer om programmet her.
  • Beamline for schools: Et tilbud for videregående skoleelever fra hele verden til å delta og utføre vitenskapelige eksperimenter på CERN.
  • High school student internship programme: Nytt program for videregående skoleelever mellom 16 og 19 for å tilbringe 2 uker på CERN, skoleelever får muligheten til å få erfaringer innen vitenskap, teknologi og innovasjon i praksis. Les mer om prgrammet her.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s